JobbPortalen.no

En vel forberedt reise kan gi de beste opplevelser i livet. Det kan være nyttig å tenke på når du skal selge inn deg selv til en arbeidsgiver, et godt førsteinntrykk får man bare mulighet å gjøre én gang. 

Jeg leste et sted at "det dummeste du kan gjøre som frilanser, er å markedsføre deg som en potet".

Det er absolutt sant, å være litt god på alt er ikke spesielt selgende. Du må klart og tydelig fortelle arbeidsgiveren hva du er bra på, hva er din nisje?' At du har kvalifikasjonene til jobben du søker er en selvfølge - ellers kaster du bare bort tid, både for egen og arbeidsgiverens del. Så hva er du best på? Hvordan har du nådd de målene du har satt deg tidligere? Hva blir ditt bidrag til evt ny arbeidsplass - utover det selvskrevne? Som ambassadør for det nye firma - hva bringer du mer til bordet?

Uttrykket "en uslepen diamant” har du sikkert hørt, som metafor snakker vi om en skjult skjønnhet eller et talent som kan trenge litt hjelp for å komme fram - kan det stemme om deg? 

Ordet diamant betyr uovervinnelig. Det skal et godt øye til å se det talent og den skjønnhet som finnes under en ordinær og kanskje kjedelig overflate - dette gjelder også mennesker. Her ønsker vi bidra til at du blir din største ressurs - frigjør diamantens ildfulle skjønnhet i deg selv - og ta fram ditt talent! 

Definer dine målsetninger for egen karriere, våg å kommunisere dette klart og tydelig til ditt nettverk og behold fokus! Vær tydelig om du ønsker nå helt fram. Omgi deg med mennesker du har tillit til, også utenfor din umiddelbare omgangskrets. Om du vet hva du ønsker gjøre, ta kontakt med noen som allerede er der - still spørsmål til ekspertene!

Vær ærlig, først og fremst mot deg selv! Det er ingen skam å snu i tide - det er heller ingen skam i å takke nei til en jobb du egentlig ikke vil ha.

 Lær å kjenne ditt profesjonelle rykte  ♦ Tips fra en hodejeger