JobbPortalen.no

5 atypiske jobbtips du bør vite om

5 atypiske jobbtips du bør vite om

En profesjonell CV som du finner på CV-malen.no er en veldig god start i jakten på ny jobb, men det alene er ikke alltid nok. Ofte må man tørre å tenke utenfor "boksen" å gjøre ting man ellers ikke ville gjort. Det heter seg at gode råd er dyre, men les videre så skal du få fem stykker helt gratis. 

Det er ofte de minste forskjellene som skiller mellom suksess eller fiasko, og ofte må du tørre å tenke utenfor boksen for å lande drømmejobben. Nedenfor har vi samlet noen atypiske tips fra ledere og headhuntere verden over. 

1:  Dewayne Hamilton. Founder — Web Cosmo Forums
“En av mine beste venner spilte gitar på et kjent gatehjørne i hjembyen hver helg. Ikke mest for å tjene noen ekstra kroner, men for å vise seg fram for potensielle arbeidsgivere. Ved å bare spille kjente sanger med mye humor som ALLE kjenner, lykkes hun med å tiltrekke seg et voksende publikum. Det tok ikke mange dagene før hun fikk tilbud om å spille på det lokale eldrehjemmet og en av byens restauranter.”

Lærdom: Du må ikke være redd for å stikke hodet fram i mengden og si; Hei, se på meg! 

2: Winston Nguyen. Founder — Bitcoin SEO
“Én måte å finne jobber som ikke ligger ute på sider som Jobbportalen.no, Finn.no og de andre store sidene, er å bruke Google-søk mer aktivt. En lang rekke bedrifter utlyser bare sine stillinger på egne hjemmesider og egne sosiale kanaler. Lær deg hvordan du kan endre Google-søket ved å bruke tegn som pluss, minus og ( ). Alle vil endre resultatet på helt enkle søk.”

Lærdom: Bruk alle tilgjengelige verktøy, men lær deg å bruke dem riktig. 

3: Nate Masterson. HR Manager — Maple Holistics
“Lag deg en CV hvor du tar med all erfaring og skole du måtte ha. Lag så et personlig brev som er langt mer generelt enn du vil gjøre når du søker en bestemt jobb. La deg så inspirere av David Casarez, som satte seg på et travelt gatehjørne midt i Silicon Valley, med et skilt som hvor det sto “Homeless hungry 4 success take a resume” (Hjemløs og sulten på suksess, ta en kopi av min CV). Resultatet var at Casarez fikk enormt med oppmerksomhet og en rekke jobbtilbud i løpet av bare et par dager.”

Lærdom: Ikke vær redd for at din CV og personlige brev alltid er tilpasset jobben du søker på. Det viktigste er å få din CV i hendene til så mange arbeidsgivere som mulig. 

4: Cheryl Rich Heisler. Founder — Lawternatives
“Vær nysgjerrig! Når du snakker med andre må du ta en genuin interesse i hva de har å fortelle. Spør og grav, og du vil ende opp med langt mer erfaring, mer inspirasjon og et langt større nettverk enn om du til enhver tid prøver å fremheve deg selv. 

Lærdom: Du har to ører og én munn. Bruk dem klokt. 

5: Alex Tran. Co-owner — The Moovment
“Bli medlem av facebook-grupper hvor personer i ditt lokalsamfunn leter etter hjelp til alt fra handling, til hagearbeid og flyttehjelp. Du vil ikke bare kunne tjene noen ekstra kroner, men det er en genial måte å bygge et nettverk på. Husk at en anbefaling fra en god venn kan veie langt tyngre på vektskålen enn en referanse fra en tidligere sjef.”

Lærdom: Bruk sosiale medier til å bygge deg et bredere lokalt nettverk “face to face”

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.
Prøv CV-malen gratis