JobbPortalen.no

Slik lager du en video-CV

Slik lager du en video-CV

En video-CV er en CV som blir presentert i videoform, og kan være et fint alternativ til den tradisjonelle CV-en.

Dette forutsetter imidlertid at du vet hvordan du skal gå frem og hva videoen bør inneholde.

En av fordelene ved å lage en video-CV, er at du enklere kan skille seg ut i mengden av søkere. De aller fleste CV-er er skriftlige, og det er lett å forsvinne i mengden.

Med en video kan du sørge for å gi arbeidsgiveren et bedre inntrykk av hvem du er, og samtidig vise at du er kreativ.

Det blir også lettere for arbeidsgiveren din å huske deg. Man husker i snitt 20 % av det man leser, men hele 80 % av det man ser i en video.

Finn ut hvordan du lager en video-CV.

1. Forsikre deg om at video-CV er et gunstig format
Før du setter i gang er det viktig å tenke over hvorvidt en video-CV faktisk er den beste løsningen for deg. Skal du for eksempel søke på en jobb innen et kreativt yrke, journalistikk eller medier, er formatet uslåelig.

I overnevnte stillinger er sannsynligvis arbeidsgiver på jakt etter en kreativ sjel som tør å tenke utenfor boksen. Og hva passer vel bedre enn en video-CV, da?

Skal du søke på stillinger i andre bransjer, kan også en video-CV være et godt valg, men ikke nødvendigvis. Enkelte arbeidsgivere vil kanskje ikke forstå seg helt på formatet, og setter mer pris på en god, gammeldags skriftlig CV.

2. Vær kortfattet og presis
Når du skal lage en video-CV bør du også huske på at videoen ikke bør være for lang. Som regel er ett til to minutter nok, noe som betyr at du ikke kan bruke tid på å snakke om unødvendige ting.

Formålet er at videoen skal føre til at du kalles inn til intervju, og du trenger derfor ikke å gå for mye i dybden. Sørg for å bruke tiden smart, og tilpass videoen slik at den passer til stillingen du søker på.

3. Finn en balansegang mellom kreativ og profesjonell fremtoning
Det å velge video-CV fremfor en tradisjonell CV viser arbeidsgiveren at du er kreativ, men det betyr ikke at innholdet i videoen trenger å være kjedelig. Også her kan du våge å tenke kreativt og på den måten skille deg ut fra mengden.

Du kan for eksempel bruke litt humor dersom det passer seg, så lenge du ikke overdriver. Det er tross alt snakk om en CV, og du bør derfor først og fremst vise deg fra en profesjonell side.

Du kan for eksempel fremstå mer profesjonell ved å gå med en skjorte og blazer, istedenfor joggedress. Bekledningen bør uansett tilpasses stillingen du søker på og den aktuelle bransjen.

4. Presenter kompetansen og den faglige bakgrunnen din
Når du skal lage en video-CV, er det viktig at du ikke bare leser direkte av CV-en din. Da kunne du like gjerne ha sendt inn en skriftlig CV. Sørg for å se inn i kameraet, og presenter deg selv på en mest mulig naturlig måte.

Det kan ofte lønne seg å fortelle om sin faglige bakgrunn og erfaring i form av en historie. Fortell om hva som er motivasjonen din, og hvor du tok utdannelsen din.

Har du oppnådd noen gode resultater, er det også innafor å fortelle om dette.

Kort og godt skal en video-CV inneholde den viktigste informasjonen fra den tradisjonelle CV-en din. Du trenger for eksempel ikke å inkludere informasjon om alle jobber du har hatt opp gjennom årene. Ta med det som er relevant for stillingen.

Hva slags utstyr trenger jeg for å lage en video-CV?
Du trenger ikke dyrt utstyr for å kunne lage en god video-CV, men det er en fordel om kvaliteten på videoklippet er høy. God oppløsning og en nøytral og ryddig bakgrunn er et godt utgangspunkt.

Bruk også et kameratstativ dersom dette er mulig, slik at bildet ikke beveger seg unødvendig mye. Godt lys er også viktig, og vil sørge for at videoen får et mer profesjonelt uttrykk.

Du kan også få profesjonell hjelp til å lage en video-CV, dersom du virkelig ønsker å imponere arbeidsgiveren.

Lykke til med jobbsøking!

Lær mer om video cv på dincvhjelp.no - Følg oss på: Facebook - LinkedIn