JobbPortalen.no

Effektiviser jobbsøkningen din

EFFEKTIVISER DIN JOBBSØKING

Å være jobbsøker er ikke så lett som mange skal ha det til. det krever mye av en og skal du lykkes er det nesten like mye jobb, som om du allerede hadde en jobb. Du kann dog med noen helt enkle grep ta kontroll over hverdagen og bli langt med effektiv i din jobbsøking

Sett av tid på timeplanen din:
Selv om du er på utkikk etter ny jobb, og det virkelig står høyt på ønskelisten, så er det for de aller fleste veldig lett å la seg distrahere med alle mulige andre gjøremål i løpet av en dag. Da går tiden raskt, og kanskje sitter du på kvelden igjen med en følelse av å ikke ha vært særlig aktiv i jobbsøkingen.

Så derfor: Sett av en bestemt tid hvor du faktisk kun har fokus på jobbsøking, og ikke la andre gjøremål eller invitasjoner til mer spennende aktiviteter hindre deg. Og ikke minst - bestem deg for hva du skal klare å utrette i løpet av de timene du har satt av, som for eksempel å oppdatere CV, gå nøye gjennom søknaden eller lage deg en profil hvor du kan få vist frem kompetansen din på best mulig måte. Høres kanskje kjedelig ut, men sannsynligheten er stor for at du raskere vil lykkes med denne metoden.

Bruk nettverket ditt:
Det er ingen hemmelighet at svært mange jobber aldri blir lyst ut, så det å kun tråle stillingsannonser vil være lite effektivt i jobbsøkerprosessen. La både venner, familie og bekjente få vite at du nå er på jobbjakt. Kanskje vil en god anbefaling fra nettopp en av disse vise seg å bli inngangsporten til drømmejobben din?

Nettverksbygging er gull verdt, så vær bevisst på å markedsføre deg selv på best mulig måte og vis hvilken kompetanse du innehar. Med andre ord; la folk få vite at du er tilgjengelig på jobbmarkedet.

Hold god oversikt:
Om du søker på mange jobber, kan det etterhvert bli lett å miste litt oversikten. Et godt tips her kan være å opprette et Exceldokument. Her legger du inn info om alle jobbene du Hart søkt på, dato for når su søkte og når søknadsfristen går ut.

Noter gjerne ned også de jobbene du ønsker å søke på fremover. På denne måten blir det mye enklere å ha full kontroll, og det blir lettere å følge opp med en telefonsamtale eller mailhenvendelse etterhvert. Å ta en telefon til en mulig fremtidig arbeidsgiver gjør at du kan skille deg ut litt i en kanskje stor søkerbunke, og det kan være positivt i din favør.

Forbered deg til jobbintervjuet:
Har du kommet så langt at du har blitt innkalt til et jobbintervju? Gratulerer! Nå er du enda et skritt nærmere drømmejobben. Du kan imidlertid ikke velge å ligge på latsiden. Nå bør du sørge for å forberede deg så godt som mulig til intervjuet som venter deg.

At du er innkalt betyr at du er kvalifisert til stillingen, men nå skal du overbevise arbeidsgiver om hvorfor de bør velge nettopp deg blant kandidatene de sitter igjen med etter å ha lest søknadsbunken. Hvordan du klarer å svare for deg her vil være helt avgjørende for om du til slutt får tilbud om jobben. Førsteinntrykket er viktig, så tenk nøye over hvordan du vil fremstå - dette innebærer også hvordan du velger å kle deg.

Ha fokus på god hygiene, og ha på deg noe du selv føler deg komfortabel i. Da vil du lettere utstråle en god trygghet. Vær avslappet, imøtekommende og engasjert under intervjuet - og still gjerne arbeidsgiver spørsmål der det faller naturlig. Det viser at du er interessert.

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.