JobbPortalen.no

Fått avslag på jobbsøknaden - Hva nå?

Fått avslag på jobbsøknaden - Hva nå?

Å være jobbsøker er en beintøff "jobb" og det kan raskt bli lange perioder med mye motgang. Det er ikke lett å skulle plukke seg selv opp og finne motivasjonen til å fortsette når man gang på gang får nei, eller rett og slett ikke hører et ord fra arbeidsgiver. 

Det kan til tider føles som arbeidsgiver ikke bryr seg og bare avviser alle de ikke liker, men
sannheten er nok ofte en helt annen. En arbeidsgiver kan fort ende opp med flere hundre, om
ikke tusener, av søknader på bare noen få stillinger, og selv om du føler at du fortjener en
tilbakemelding, kan du ikke forvente at de skal bruke flere dager på å kontakte alle som ikke
kom gjennom nåløyet denne gangen.

Det betyr dog ikke at tiden er kommet for å gi opp, heller tvert imot. Dette er tiden for å ta saken i egne hender. Om du mener dine kvalifikasjoner og erfaring passer til stillingen du har søkt på, kan og bør du ta en telefon til arbeidsgiver og spørre konkret om hvorfor du ikke nådde opp i konkurransen med andre søkere.

Man lærer så lenge man lever
Det er som med alle hendelser i livet. Man må være villig til å ta konstruktivt kritikk og lære av
det. Vær ærlig med deg selv og tilpass dine ambisjoner etter egen erfaring og kunnskap. Søker du utelukkende på stillinger du helt ærlig mener at din erfaring og kunnskap i det minste bør sikre deg et jobbintervju, er det kanskje på tide at du søker hjelp til å skrive CV og jobbsøknad.

Med CV-malens profesjonelle CV-er kan du spisse enhver CV til den enkelte bransjen du søker jobb innen. CV og søknadsbrev handler først og fremst om å gripe arbeidsgivers oppmerksomhet. Det vil en profesjonell CV hjelpe deg med.

Så er det viktig at du tilegner deg kunnskap om hvorfor du ikke kom gjennom nåløyet. Kontakt arbeidsgivere som ikke tok kontakt og ta til deg hva de har å si. Vær profesjonell og tydelig i en samtale med arbeidsgiveren. Be om konkret feedback og råd til forbedringer. Det kan være tøft, men det er en viktig læringsprosess. Selvinnsikt er en god egenskap. Et godt tips er ikke å blande inn kandidaten som fikk jobben, men heller beholde fokuset på deg selv.

Arbeidsgiveren er tross alt i sin fulle rett til å ansette den person han/hun mener er best egnet til jobben. Husk at selv hvor tøff en prosess som dette kan oppleves, kan det skape uventede resultater. Om du får i gang en god dialog med en arbeidsgiver som ikke kalte deg inn til intervju og viser deg som en person med stor selvinnsikt og et ønske om å utvikle deg, kan det tenkes at det finnes andre stillinger til deg i samme selskap.

Ikke gi opp
Hva enn du gjør, er det viktig at du aldri gir opp. Det å være jobbsøker er en heltidsjobb og det
er vanskelig å unngå avslag. Så rett opp ryggen, og stå på med nytt mot og en ny CV.

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.
Prøv CV-malen gratis