JobbPortalen.no

Hvilken jobb passer deg?

Hvilken jobb passer deg?

Vi tilbringer store deler av livet på jobb og det er avgjørende for din egen lykke og generelle helsetilstand at du faktisk har en jobb du liker. En jobb må være mer en bare en kilde til inntekt og det betyr at du også må tørre takke nei til enkelte jobber. 

Kanskje føles denne tanken skummel, og du er i tvil om du har mot til å følge drømmene dine? Bare du kjenner din egen historie og hva som er det riktige for deg. Andre kan komme med gode og velmente tips og råd, men når alt kommer til alt finnes svarene hos deg.

En slik prosess kan kreve både selvransakelse og tid, men kanskje først og fremst vilje, evnen til å våge og vise mot; mot til å sette spørsmålstegn, til også å stille de vanskelige spørsmålene, til å lytte til hva magefølelsen egentlig prøver å fortelle deg og mot til å analysere dine egne ambisjoner og fremtidsdrømmer.

Så hvor bør du egentlig starte? Hvorfor ikke begynner med å se på din egen historie? Både når det gjelder fortid, nåtid og fremtid. Skriv ned punkter, anekdoter eller historier for din egen del. Det vil kunne hjelpe deg med å klargjøre og strukturere dine egne drømmer og ønsker, og gi deg en fengende historie og fortelle når du i jobbsøknaden eller under jobbintervjuet skal fortelle hvorfor akkurat du er den perfekte kandidat for stillingen du søker.

Hva drømte du om å bli i barne- og ungdomsårene? Hvilke drømmer bærer du på i dag? Gi deg selv lov til å la både tanker og følelser flyte fritt og tenk på mer enn «bare» jobb. Still deg selv spørsmål som:

  • Hva blir jeg inspirert av?
  • Hvilke ambisjoner har jeg egentlig?
  • Hva er viktig for meg, og hva brenner jeg virkelig for?
  • Har jeg kanskje et ønske om å leve av en av hobbyene mine?
  • Hva gjør meg motivert i hverdagen?
  • Hva er drivkraften og lidenskapen min?
  • Hva er det som gjør meg skikkelig glad?
  • Hva drømmer jeg om å gjøre, selv om jeg ikke skulle få betalt for det?

Ved å sette tydelige ord på dine drømmer og engasjement, blir sjansen med ett så mye større for at du faktisk vil kunne være i stand til å oppnå dem. For en arbeidsgiver er det gull å finne en jobbsøker som virkelig brenner for det de gjør! Ved å prioritere deg selv, ta deg tid og gi deg selv ærlige svar som kommer fra hjertet, vil du vise mot, engasjement og styrke - sammen med en god CV og jobbsøknad vil du da mye enklere vinne arbeidsgivers tillit.

Ved hjelp av en personlighetstest kan du få en nøyaktig oversikt over hvem du er og hvorfor du gjør som du gjør. Testen vår baserer seg på 100 spørsmål som du besvarer så ærlig som du kan. Etter dette, regner algoritmen vår ut et resultat basert på svarene dine som er empirisk korrekt og gir et subjektivt og ærlig svar angående personligheten din. Her kan du ta testen, som er gratis.

https://cv-malen.no/gratis-personlighetstest/

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.