JobbPortalen.no

Klar for en ny høst

- Høstrengjøring!

Føler meg litt som kjerringa mot strømmen hver gang jeg proklamerer min kjærlighet til høst, og vinter. Nå som mange sukker og stønner over en sommer som kom (eller ikke) og gikk, kjenner jeg at jeg våkner til liv, kjenner det pirrer i magen og lengselen er sterk etter høst-ruskevær, farvespekter, kulde og snø!

Klar for en ny høst

August 18, 2012 at 2:20 PM

Der andre fokuserer på vårrengjøring - har jeg min høstrengjøring! Og da tenker jeg ikke på hus og hjem.

Når vi ønsker “endre kurs”, kan vi rent fysisk endre retning. Mentalt blir det en litt annen oppgave.

Jeg er så heldig at jeg lever av å jobbe MED mennesker. Nettopp denne daglige dialogen med mennesker får jeg noen aha-opplevelser, som de seneste ukene har gjort meg oppmerksom på at jeg ikke ønsker falle tilbake i gamle spor når hverdagen nå er tilbake.

For min del handler det om å gi slipp på fortid, negative tanker og gammel “skit” for å gå videre!(som norlænning kalla æ en spade en spade) Det kan være negative tanker, opplevelser, mennesker, følelser, forpliktelser eller annet. Selvinnsikt er vanskelig, samtidig som det utfordrer og utvikler!

For å bruke ordene til den godeste Egon Olsen “Jeg har en plan”.

1. Si nei!
Dagen har kun et visst antall timer. Jeg vil fokusere på det som gir meg energi, glede og som skaper resultater for mine. Jeg skal øve på å si nei, og jeg skal øve på at det skal gi meg en god magefølelse - istedenfor dårlig samvittighet.

2. Bort med energityver
Jeg skal sette stopp for energityver i mitt liv. Jeg innser at ansvaret er mitt, jeg skal ikke være utrivelig på noe vis - men jeg velger å ikke gi av min energi på feil mennesker, situasjoner eller oppgaver 

3. Slett, slett, slett
Fortid er fortid, jeg skal jobbe med mentalt å slette gammel “skit” som bare koster meg energi. Gjennom å slette i harddisken gir jeg meg selv mulighet til å fylle på med nytt.

4. Hei og velkommen
Jeg vil utvide mitt nettverk og slippe inn flere kreative og energiske mennesker.

5. JA!
Jeg skal bli flinkere til å si ja til nye muligheter som ligger litt utenfor min egen komfortsone. Gjennom å våge utfordre meg selv forventer jeg nye muligheter - både mentalt og fysisk.

6. Pust med magen
Møter meg selv i døra flere ganger i uka, dette sier jeg ofte til mine omgivelser og mennesker som løper, stresser og vil så mye på kort tid. Denne høsten skal jeg for alvor lytte til mitt eget råd - jeg skal stoppe opp i hverdagen, og kjenne etter at jeg virkelig puster med magen.

7. Takknemlighet
Klisé eller ikke - dette blir stadig viktigere. Vi har så mye å være takknemlig for - det gjelder bare å kjenne etter. Jeg vil gi større uttrykk for min takknemlighet, til familie og venner, hele mitt nettverk og meg selv...

8. Le
Jeg vil le mer! (Også av meg selv) Litt rett galskap i hverdagen gjør livet lettere, både for meg selv om mine omgivelser.

9. Engasjement
Jeg vil vise mitt engasjement enda mer, både for meg selv om mine omgivelser. Jeg vil bli tøffere til faktisk å fortelle hva jeg vil, tror på og jobber mot.

Vær tøff, tro og engasjert for det DU tror på, vil og drømmer om. Å skulle du miste fokus - ja da er det bare å kjøre på igjen, gi aldri opp!

Solgul sensommerklæm

//EllenTags:
Category: Ellens hjørne Inspirasjon

Kommentar?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.