JobbPortalen.no

Klar for ny jobb til høsten?

Klar for ny jobb til høsten

Vi trenger alle en pause fra jobb å hverdag og sommerferien er således veldig viktig. Vi tenger tid tid å lade batteriene og tenke over hvor vi befinner oss i livet.

Mange ser fram til sommerferien og tenker kun på late dager med familie kos og nye opplevelser, men sommeren er også en fin tid å tenke over om du faktisk er i riktig jobb. Kanskje det er på tide å gå høsten i møte med nye utfordringer? 

Du kjeder deg og mangler motivasjon: Kanskje opplever du å være trygg og vellykket i rollen din og en ordentlig bra bidragsyter, men likevel sitte igjen med følelsen av at du i grunnen kjeder deg i arbeids hverdagen. Opplever du det slik vil det etterhvert bli vanskeligere og vanskeligere å finne motivasjon i jobben, med det resultat at du trolig heller ikke vil utvikle deg særlig. Å oppnå utvikling krever interesse og vilje til å tre ut av komfort sonen vår. At du kjeder deg vil nok før eller senere bli ganske tydelig for kollegene rundt deg, selv om du ikke proklamerer det høyt, og kunne bidra til å skape et dårligere arbeidsmiljø.


Du trives ikke lenger i jobben: Går du og kjenner på at du gruer deg til å gå på jobben hver eneste morgen, og bare ser frem i mot helger og ferier? Så mange av døgnets timer tilbringes på nettopp arbeidsplassen, så slik er det ikke holdbart å ha det i lengden. Sterk mistrivsel vil kunne smitte over på privatlivet ditt, og du kan komme inn i en vond sirkel av misnøye.

Et råd kan være først å se på om det er noe du selv kan gjøre for å endre arbeids hverdagen i positiv retning. Hva tenker du selv skal til for at du skal kunne trives, være fornøyd med arbeidsoppgavene og føle at du får brukt kompetansen din? Gi det gjerne litt tid før du eventuelt tar en avgjørelse om å slutte. Ser du likevel at det ikke er rom for endringer og forbedringer, så er kanskje tiden inne for å se seg om etter noe annet.

Du er misfornøyd med lønnen din: Det er helt normalt å ønske seg mer i lønn. Hvis du kjenner på en følelse av at lønnen ikke gjenspeiler jobben og innsatsen du legger ned, så kan du snakke med sjefen din om mulighetene for en lønnsforhøyelse eller du kan velge å søke deg til et annet sted hvor du føler at innsatsen din blir mer verdsatt og at dette vises på lønnen.

Du føler du er på feil hylle: Kanskje stortrives du egentlig i jobben og synes arbeidskollegaene dine er helt supre, men kjenner likevel på en mer og mer fremtredende følelse av at du har valgt feil yrke? Å finne noe du virkelig brenner for er så viktig, mulighetene er mange og det er sjeldent for sent å velge en ny yrkesvei!

Du misliker sjefens lederstil: Om du har dårlig kjemi med lederen din kan det skyldes flere ting som arbeidsmetode, lederstil og personlighet. Kanskje opplever du også at det fungerer lite tilfredsstillende med en eller flere av kollegaene dine. Du kan selvsagt velge å bevare tålmodigheten og bare holde ut, men det er ikke usannsynlig at et jobbytte vil være den beste løsningen i en situasjon som denne.

Arbeidet går ut over familie og fritid: Kanskje trives du i jobben, men føler at den er så krevende og altoppslukende at den i stor grad går på bekostning av både familie og fritid. Da kan det lønne seg å stoppe opp, ta et skikkelig pust i bakken og tenke over om det er slik du egentlig ønsker å ha det i hverdagen. Spør deg selv om hva du verdsetter høyest og hva som er viktigst for deg i nåværende livssituasjon, og ta valget etter hva du kommer frem til når du våger å være helt ærlig og oppriktig med deg selv om dine behov.

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.