JobbPortalen.no

Mistet jobben? Det kan bli din store mulighet

Mistet jobben? Det kan bli din store mulighet

Det heter seg at når en dør lukker seg vil en annen åpne seg. Dette er viktig å huske på når du mister jobben. Ja, det er frustrerende og i starten veldig skremmende, men det kan også bli din store mulighet for deg å oppnå nye drømmer og mål. 

Under gir vi deg noen gode tips til hva det kan være lurt å fokusere på nå som du plutselig er aktiv jobbsøker igjen:

1: Puss opp CVén din
CVén din er kanskje det viktigste redskapet du har når det gjelder å kapre drømmejobben, så sørg for at denne er helt oppdatert og fremstår så innbydende og oversiktlig som bare mulig. Å oppdatere denne er noe alle bør gjøre med jevne mellomrom:

Kanskje har du fått mer arbeidserfaring siden sist eller tatt noen relevante kurs? Kanskje har du blitt mer synlig i sosiale medier og vil dele dette? Ikke minst er trendene stadig i endring også når det gjelder skriving av CV, så det kan være lurt å holde seg oppdatert på siste nytt. Glem heller ikke å tenke ut hvilke mål og ønsker du har for karrièren din fremover - det kan være til god nytte i denne prosessen og hjelpe deg godt på vei.

2. Skaff deg gode referanser
Det er ikke uvanlig å bli bedt om å oppgi referanser når man søker på en ny jobb, og målet med en referansesjekk er å få et større innblikk i hvem du egentlig er. Om du har mange års arbeidserfaring har du trolig flere referanser å velge mellom. Om du derimot er helt fersk, så er det fullt mulig å la en veileder eller kanskje en du har skrevet en oppgave med stille som referanse for deg.

Uansett, det vil alltid lønne seg å bruke god tid på å finne ut hvem du ønsker å benytte som referanser. Navn og kontakt info på disse bør du ikke nevne i jobbsøknad eller CV, men skriv gjerne heller at referanser kan oppgis på forespørsel. Om du kommer så langt i intervjuprosessen at arbeidsgiver etterspør referanser er det et godt tegn på at du er aktuell. Glem ikke da å informere referansene dine om at de trolig vil bli oppringt, og gi de en liten brief på hva jobben du har søkt innebærer.

3. Oppdater profilen din på LinkedIn
Uavhengig av om du selv er en aktiv bruker på LinkedIn kan det være lurt å ha en oppdatert profil her, siden mange bedriftsledere og rekrutterere bruker dette bevisst for å få tak i nettopp den kompetansen de til enhver tid er på jakt etter. På LinkedIn kan du enkelt informere om at du er på utkikk etter ny jobb, og hva du er interessert i. Det viser seg at profiler med bilde blir veldig mye oftere besøkt enn profiler uten et bilde, så velg et foto med en nøytral bakgrunn og god oppløsning.

4. Ikke vær redd for å bruke nettverket ditt
Ikke heng deg kun opp i utlyste stillinger eller jobbsøk, men ta aktivt i bruk nettverket du har rundt deg. Se gjerne her blant både venner, familie, kollegaer eller andre du tidligere har møtt i jobbsammenheng. Eller kanskje har du en tidligere studiekamerat du bør kontakte? Vær åpen om at du er på jobbjakt, våg å by på deg selv, men vær likevel litt oppmerksom på hvilken info du deler til hvem. Mange arbeidsgivere vil oppleve det som en trygghet å komme i kontakt med en dyktig kandidat som er anbefalt av andre.

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.