Idag vet de fleste av oss at arbeidsgiveren gjerne "googler" deg før de treffer deg. Flere undersøkelser har også vist at arbeidsgivere søker informasjon om deg i sosiale medier som LinkedIn, Facebook og Twitter. Idag har også G+ tatt fart, så sørg for at du har samme info som en potensiell arbeidsgiver.
Når Googlet du sist deg selv?
March 18, 2013 at 9:59 AM
For en arbeidsgiver er det å ansette mennesker en stor investering, og feilansettelser koster mye i form av tid, energi og penger. Det er derfor svært viktig å få et mest mulig riktig inntrykk av personen som søker virksomhetens utlyste stillinger. Dukker det opp noenting i søk kan det bli tatt opp under intervjuet.
Har du "googlet" ditt eget navn noen gang? Gjør det, og glem ikke å sjekke bildefunksjonen også. Vær trygg på at du vet hva arbeidsgiveren evt har funnet, så slipper du få ubehagelige overraskelser.
Nettvett handler om sunn fornuft, men ikke alle forstår at Google glemmer aldri. Idag er det mange, spesielt yngre, som utleverer seg selv fullstendig på f.eks Facebook. Bilder, tanker, standpunkter og sterke meninger - dette forsvinner ikke av seg selv og vil kanskje ikke være det du ønsker stå for senere i livet.
Så skal vi absolutt ikke overdramatisere. Dagens samfunn er nettbasert, og engasjement kan også slå positivt ut. I en gitt situasjon hvor 2 søkere står likt, kan det være akkurat ditt engasjement i sosiale medier som gjør utslaget.
Vær tro mot deg selv, høflig i din kommunikasjon med andre og bevisst på det fakta at det du legger ut på nett kan følge deg i lang tid.
Skulle du ha behov for hjelp.
Idag finnes det flere firma som spesialiserer seg på å slette tidligere spor på nett, vi anbefaler at du sjekker slettmeg.no. Det er en tjeneste levert av Datatilsynet for å gi råd og veiledning til folk som føler seg krenket på nett, eller som av andre grunner ønsker å få slettet eller rettet opp i tekst eller bilder som er publisert på nett.
Jobbportalen.no