JobbPortalen.no

NAV Kurs

- Det er bra for deg!

Dette er et utsagn som sikkert ikke er enige med meg om, og jeg ønsker å begrunne dette med noen poenger.

NAV Kurs

November 20, 2012 at 9:57 AM

Rutiner
Det er alltid en kjedelig situasjon å være mellom jobber, og det er lett å komme ut av de daglige rutinene og bli litt deprimert. I alle deppe-perioder er det viktig å ha faste holdepunkter i hverdagen, for det er veldig lett å skli in i en slapp og ugunstig livsstil. Sitte sent oppe, sove lenge – ”jeg trenger jo ikke å være noe sted til en fast tid”.

Når du vet at du skal på kurs så har du et sted du skal være, du har et innhold i dagen. Det gir deg struktur og mening med dagen, og på den måten får du automatisk mer energi og motivasjon.

Nettverk
På kurset møter du andre i samme situasjon. Det er ofte lettere å prate om hvordan du føler deg og hva du synes er vanskelig. Du er en del av en gruppe som har samme utfordringer, tanker og sammen kan vi gjøre hverdagen litt lettere.

Nye idéer
Det er ofte lettere å tenke sammen enn alene. Alle har sine egne erfaringer og idéer, sikkert andre enn du selv har. Når vi diskuterer så kan vi gi hverandre nye innfallsvinkler og løsninger – og vi kan motivere og inspirere hverandre. Veilederne har også mange gode forslag som vi kan bruke og anpasse så de fungerer bra for oss.

Veilederne
De som leder kurset er profesjonelle i emnet jobbsøk og vi skal benytte oss av deres ferdigheter så mye som mulig. Alt fra forelesninger til de viktige private veiledningstimene. Viktig å huske at de skal hjelpe oss, deres mål er å gi oss all den kunnskapen de har for at vi skal komme ut i jobb så fort som mulig.

Tema foredrag
Hver uke har vi 2 temaforedrag fra forskjellige aktører i markedet, som NAV, rekrutteringsbyråer og bedrifter. Gjennom disse får vi viktig informasjon om hva som skjer på markedet akkurat nå. Det skjer veldig mye på denne fronten hele tiden og det er nyttig å vite hva som er aktuelt akkurat nå.

Motivasjon
Hvis vi stiller med åpent sinn og motiverte så kan vi få mye ut av kurset. Vi kan inspirere hverandre og gjøre hverdagen litt lettere i situasjonen som arbeidssøker. Jeg er klar over at alle ikke er motiverte (av forskjellige grunner) og synes at dagene bare er kjedelige, men jeg ser at det er flere og flere på mitt kurs som blir mer engasjerte for hver dag som går.

Vi er halvveis i kurset nå og det er noen som er heldige og allerede har fått seg jobb!

Lykke til for oss alle!

Netta Nyman
jobbsøkende livsnyter med bred erfaring innen flere bransjer og oppgaver innen salg, markedsføring og administrative oppgaver.
Les mer på mymoments.no
Tags: Jobb Jobbsøker CV Jobbsøknad
Category: Gjestebloggere Jobb tips Jobbsøker

Tanker?

Posted by Linda Victor Thorsen on
Jeg er i stor grad enig med deg, Netta. Jeg har selv vært deltager på jobbsøkerkurs, og jeg har holdt noen. Min erfaring er, at utbyttet du får av kurset til en stor grad avhenger av deg selv og din innstilling. Stiller du med et åpent sinn, er positiv og forsøker å delta når det er temadager og diskusjoner, vil du helt sikkert få glede av kurset. Når det er sagt, så kan det likevel hende at du står uten jobb ved kursslutt, uansett hvor positiv du har vært. Det betyr ikke at det er noe galt med deg! Noen ganger klaffer det bare ikke, verken ved første eller tredje forsøk, og da er det viktig å holde på den positive tenkemåten og bruke det du har lært i videre jobbsøking. Lykke til!
Posted by Netta on
Hei Linda,
Tusen takk for kommentaren din, blir glad når det jeg skriver om engasjerer :) Håper du følger oss videre!
Varm hilsen fra Netta
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.