JobbPortalen.no

Slik finner du sommerjobb

Slik finner du sommerjobb

Hvert sommer fyller unge mennesker og studenter mange tusen stillinger over hele Norge. De utfører således en viktig tjeneste som medfører at andre arbeider som har jobbet hele året, kan få sine opparbeidede ferieuker, samtidig som bedriften de jobber for fortsatt kan ta vare på sine kunder. 

Men som vi alle vet kan det være vanskelig å finne seg jobb selv under de beste forutsetninger, så hva gjør man når man ikke er ferdig utdannet eller har lite arbeidserfaring fra før? Det viktigste å huske er at mange av bedriftene som søker ekstra personell til sommermånedene, vet at de neppe får tak i noen som er ferdig utdannet eller har mye erfaring. De ønsker fortsatt dyktige folk, men de forventer ikke at du skal kunne utføre jobben like godt som den som er på ferie. 

Dette er viktig å ha i bakhodet når du søker sommerjobb, for selv med en uferdig CV med hull i, er det mange muligheter om du utnytter alle mulighetene du har.

Snakk med familie og kjente
Det er ikke alltid lett å se for seg hvor stort ens eget nettverk er, og selv om venner, foreldre, tanter, onkler og naboer bare teller åtte personer, må du ikke glemme at om alle de kjenner åtte nye personer, er ditt umiddelbare nettverk vokst til 64 personer.

Det er 64 personer som alle igjen kjenner noen som kjenner noen. Før du vet ordet av det har du et jobbintervju hos en bedrift du ellers aldri ville tenkt å søke sommerjobb hos. Så ikke vær redd for å spørre dine nærmeste om hjelp, og husk at selv i et arbeidsmarked med headhuntere og rekrutteringsbyrå på hvert et hjørne, er det mange tusen stillinger som hvert år fylles på grunn av at noen som kjenner noen som kjenner noen.

Ta kontakt med kommunen
Alle kommuner i Norge, store som små, trenger sommerhjelp. Om du besøker kommunens hjemmeside, vil du nesten alltid finne at under “Ledige stillinger” finnes en egen seksjon for sommerjobber. Jobbene kan det være mange av og ikke minst varierte. Typiske fagavdelinger hvor kommuner trenger sommerhjelp er parkdrift og vedlikehold, vann- og avløpsetaten, eldreomsorgen og andre deler av helsesektoren. Ofte er det nok å registrere deg med kontaktinfo og laste opp din CV, men vi anbefaler at du alltid kontakter dem direkte dersom mulig. På den måten kan du gjøre et inntrykk som gjør at de husker deg.

Registrer deg hos et bemanningsbyrå 
Mange bedrifter har de siste årene begynt å benytte seg av bemanningsbyråer, også når de skal ansatte til ufaglærte sommerjobber. Mange velger denne løsningen fordi de har et løpende behov under sommeren, mens andre rett og slett finner det enklere å gjøre det på denne måten da det tar for mye tid å svare alle som ringer og banker på døren. 

Fordelen for deg som søker sommerjobb, er at byrået trolig har et langt større nettverk enn du selv har og du kan ende opp med å gjøre en rekke ulike jobber, noe som igjen gir deg mer og variert erfaring og flere potensielle referanser til fremtidige stillinger du ønsker å søke på. 

Personlig oppmøte
Personlig oppmøte kan oppleves tøft, for man kan ende opp med veldig mange nei i løpet av en dag, men det er en tro og testet metode for å finne sommerjobb som ikke bør oversees. Personlig oppmøte krever ikke mye forarbeid da du ikke vet om du får snakket med riktig person eller ikke, men vi anbefaler at du i det minste vet hvilken bransje bedriften jobber innen. Utover det er alt som trengs et pent antrekk, et smil, et fast håndtrykk og en CV som ser profesjonell ut. Har du ikke en slik CV fra før, kan du finne en rekke eksempler her på CV-malen.

Husk hva vi nevnte tidligere. Bedrifter vet at de ikke får en ferdig utdannet person med masse erfaring, så ikke vær redd for å banke på døren til alle typer bedrifter. Forefallende arbeid har de alle sammen. 

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.