Etter en nokså puslete og forsiktig start for egen del i sosiale medier, innså jeg for noen år siden behovet for, og ønsket om, å lære og forstå mer av sosiale medier. Jeg er fasinert, men også litt engstelig og redd - tenk om jeg gjør noe feil... Jeg leste, studerte andre og ba om råd fra både kjente og ukjente.
Sosial Mediaekspert
July 09, 2012 at 12:58 PM
Etter at jeg startet min egen virksomhet får jeg ukentlig det ene fantastiske tilbud etter det andre, fra den ene sosiale mediaeksperten etter den andre. Det har kun lært meg én ting: dette er ikke en beskyttet tittel! Graden av moral for mennesker som kaller seg EKSPERT er skremmende.
Jeg kan endel, men slett ikke alt og er fullstendig avhengig av mine medarbeidere. Stor takk for deres tålmodighet! De imponerer meg stadig vekk.
Idag må jeg faktisk innrømme at magen snur seg hver gang jeg hører tittelen sosiale media ekspert - så ber jeg så mye om unnskyldning til de som faktisk er det. De beste er dog ikke de som skriker høyest, etter min mening... Et innlegg på G+ av Elwira Kotowska fikk meg til å forstå at jeg slett ikke er alene om oppfattningen.
Så hvordan kan vi skille klinten fra hveten, når vi er langt fra eksperter selv?
Disse rådene, fra Michael Hyatt gir deg faktisk en god start! "Eksperten" bør
- Ha mer trafikk, flere følgere og større nettverk enn du har selv
- Ha flere følgere i sosiale media, enn det antall mennesker de følger selv
- Som regel ha en egen blogg
Andre smarte råd på sjekklista:
- Dukker ekspertens navn eller bedriftsnavn dukker opp øverst i det organiske søkeresultatet på søkemotorer? Om ikke - si nei!
- Dersom det finnes masse følgere på Twitter og vedkommende har stor fokus på antallet - se opp! Verden vil bedras, se etter retweets og kommentarer!
- Mye snakk, lite action. Føler du at de sier mye, uten egentlig å si noenting, ja da skal du stole på din magefølelse - si nei!
- Dersom "eksperten" utelukkende har fokus på Twitter og Facebook er det nok en årsak til å si nei!
//Ellen
Kommentar?
Solgul klæm, Ellen