JobbPortalen.no

Trine Lise Jagge's tips til jobbsøkere

- Gode råd fra en Hodejeger.

Er du klar for nye utfordringer? Jobbportalen samarbeider med hodejeger og bedriftsrådgiver Trine Lise Jagge. Med bred erfaring, gode referanser og sertifiseringer har Trine-Lise Jagge etablert seg som en av Norges fremste kvinnelige headhuntere og bedriftsrådgivere.

Trine Lise Jagge's tips til jobbsøkere

January 14, 2013 at 10:11 AM

Jobbportalen har bedt Trine Lise gi jobbsøkende noen gode råd.

♦ Konkrete mål:
Noen har en tydelig plan for sin karriere allerde når de går ut av gymnaset, for andre vokser det fram over tid. Bruk litt tid, gjerne i en periode når du har fridager, skriv ned dine karrieremål for deg selv og bestem deg for å fokusere på å nå det.

- Når du har siktet innstilt på drømmejobben er det et godt tips å alliere deg med en hodejeger som har tro på deg, og kan fronte deg ovenfor selskaper dere begge ser som interessante for deg. Dette krever litt jobb av begge parter, men er vel anvendt tid.

- Husk at hvis du registrerer deg hos mange ulike hodejegere og bemanningsselskaper vil interessen for deg minke betraktelig. Velg “partner” med omhu - det er viktig at personkjemien stemmer, og at du har tillit og kjenner at det finnes tid til refleksjoner.

♦ Bruk ditt nettverk
Det er ingen nyhet av svært mange stillinger blir aldri utlyste, derfor er nettverk er viktig. Det å være ”der det skjer” gir muligheter.

- Jeg vil anbefale alle, uansett om man velger å delta i et profesjonelt nettverk eller ikke, å oppdatere og ivareta det nettverket man har. Hold kontakten med gamle skolekamerater, tidligere kolleger og sjefer!

- Husk også at hvis du hjelper andre gjennom å snakke pent om det du kan gå god for, og kan hjelpe dem med en forretningsmulighet er det større mulighet for å få noe igjen. Ikke slett gamle kolleger og kunder fra telefonboken, men ivareta dem godt - er rådet fra Trine-Lise.

♦ Sosiale medier - bygg ditt varemerke
Dette er viktig! Bygg ditt profesjonelle rykte og varemerke i sosiale media, det er en arena for å bli oppdaget av personer i ditt nettverk. La verden får vite at du finnes, og at du er åpen for nye muligheter. Registrer din profil på LinkedIn, sørg for at den er oppdatert og be dine kontakter om referanser. Det andre sider om deg, vil alltid veie tungt.

- Tenk på at alt du sier og gjør påvirker omgivelsenes oppfattning av deg. Våg å gi et ærlig bilde av din kompetanse og erfaring!

♦ Feller å unngå!
Spør ikke om lønn, eller hvilke firmabil som inngår i en søknad. Du vil aldri få mulighet til et møte!

♦ Vær tydelig
Fortell gjerne hvilke forventninger og ønsker du har for din karriereutvikling. Er du ikke tydelig med hva du ønsker oppnå, kan du heller ikke forvente å nå målet.

♦ Våg å si nei takk
Før du takker ja og påtar deg utfordringen, tenk nøye igjennom hvordan det kan hjelpe deg nå dit du vil. Diskuter gjerne med din mentor eller hodejeger - si nei takk om magefølelsen ikke er rett.

♦ Helt til slutt, våg litt mer!
Enda viktigere enn å planlegge sin karriere, er det å se de muligheter som dukker opp. Sitt ikke på baken å vent på å bli oppdaget, vær deg selv og by på deg selv. Våg å ta risker og takke ja til tilbud som ligger utenfor din komfortsone. Søk stillinger som er utfordrende og byr på utviklingsmuligheter - la det ikke stoppe selv om en stillingsannonse ikke stemmer 110%. Det kan være drømmejobben!

Trine-Lise Jagge tilbyr også tjenester som karriereveiledning for privatpersoner, og vi på Jobbportalen ser med stor glede fram til samarbeidet som vi håper skal gi våre følgere inspirasjon, tips og motivasjon til å våge ta steget videre. 

Les mer om Trine Lise her»Tags: Jobbsøker CV Jobbsøknad Trine Lise Jagge
Category: Fra våre partnere Trine Lise Jagge

Tanker?

Posted by uqonoya on
http://mewkid.net/order-amoxicillin/ - Amoxil Children Amoxicillin tcl.mmvg.jobbportalen.no.txm.dt http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.