JobbPortalen.no

Når vi sender vår jobbsøknad og CV til arbeidsgiveren ønsker vi alle å bli lagt merke til. Utdanning er et minimumskrav, så din måte å formidle din ekspertise på kan være avgjørende for din suksess.

Noen CV'er og søknader er mer kreative og forseggjort enn andre. Men vær forsiktig, blir du for kreativ kan det slå feil...

Tenk på hvem som er mottaker! Søker du en stilling innenfor kreative bransjer kan du godt gå utenfor de tradisjonelle rammene.  
Det finnes eksempel på CV'er som tegneserier, pene brosjyrer eller trykt på T-skjorter. 

Det er dog en hårfin balansegang mellom å skille seg ut fra mengden på en positiv måte gjennom en morsom CV og søknad, og det å skape irritasjon. Det enkleste er ofte det beste. En tradisjonell CV gir en ryddig og oversiktelig presentasjon av deg, din utdannelse, erfaring og ambisjoner. Det viktigste når det gjelder alle typer kommunikasjon, er at det er sant, interessant og relevant for stillingen.

Det er ikke bare CV'en som avgjør når man søker jobb. En kreativ og spennende søknad kan være det som står imellom deg og drømmejobben. Bli gjerne inspirert: 


Her har jobbsøkeren spilt på høyre og venstre hjernehalvdel. Denne cv`n skaffet han jobbintervju hos flere store selskap i USA og Europa. 

Klikk på bilde for stor versjon.

Ikke mange jobbsøkere som legger så mye arbeid i sin CV. 

"Jeg laget denne cv`n siste året på Universitetet, i håp om å få meg jobb umiddelbart etter endt utdannelse" Det fungerte topp! Jeg fikk første jobben jeg ønsket" Mellisa. C

Klikk på bilde for stor versjon

Brodert cv
Brodert cv


Grafisk design 

En Grafisk designer som lar sitt arbeid tale for seg selv i cv`n. 
Denne ville nok vakt oppsikt hos de fleste arbeidsgivere. 

Klikk på bildet for stor versjon

Grafisk designer
Grafisk designer

Rutekart CV

Et annet eksempel på en kreativ utformet CV-presentasjon, i form av et rutekart.

Klikk på bildet for stor versjon

Rutekart cv
Rutekart cv

Boksen med det rare i

Et eksempel på en av de mer omfattende prosjektene. Her bretter du sammen pappsidene og står igjen med en pappeske der CV-en er trykket på. Søkeren skriver at han har erfaring med design på emballasje, smart måte å vise det på.

Klikk på bildet for stor versjon

Boksen med det rare i
Boksen med det rare i


Facebook CV

Ingen ting å si på kreativiteten her! En genial måte å utforme sin CV på. Husk, flerer og flere arbeidsgivere sjekker søkere i sosialmedia før de bestemmer seg.

Klikk på bildet for stor versjon

Facebook cv
Facebook cv

Estetisk "Meny" CV

Muligens en av de beste noen gang. Mye arbeid og utrolig pent utført. Denne sørger for at du ikke drukner blandt alle andre! 

Klikk på bildet for stor versjon

Kilde: businessinsider. jobmob

Estetisk
Estetisk "meny" cv