JobbPortalen.no

7 typiske jobbintervjuet spørsmål

Når du søker ny jobb er ditt aller første mål å bli innkalt til jobbintervju. Lykkes du med det betyr det at du har en CV og personlig brev som har skilt seg ut fra mengden, men er du forberedt på å følge opp det inntrykket i jobbintervjuet? 

En dyktig rekrutterer vet nøyaktig hvilke spørsmål de skal stille for å få de svarene de søker og om du ikke er godt forberedt, er det lite trolig at du kommer deg videre til neste intervjurunde. Nå er det ingen fasit på hvilke spørsmål du kan møte på i et jobbintervju, men nedenfor finner du syv spørsmål du sannsynligvis vil bli stilt ofte. 

Beskriv deg selv som person 

Husk at intervjuer ikke er ute etter å lære om hvor god venn du er, eller hvor viktig det er for deg å alltid stille opp for familien. Tenk nøye gjennom dette spørsmålet og fokuser på hvordan du er som person i en profesjonell arbeidssituasjon. Hva du gjør i det private har lite med jobben å gjøre. 

Hva er dine styrker og svakheter? 

Et vanskelig spørsmål ettersom du ikke ønsker å skryte for mye av deg selv og på samme tid ikke vil fremstå som at du har mange svakheter. Igjen er det viktig å fokusere på hvordan du er i profesjonelle situasjoner og mindre på det private. 

Av styrker i en profesjonell situasjon du bør tenke over er hvordan du takler stress, interne konflikter, raske endringer i planer, uforutsette hendelser og kunder er ufine. 

Hva dine svakheter er, er et spørsmål de fleste sliter med å svare på, så før intervjuet kan det være lurt å spørre din bedre halvdel, eller gode venner om deres tanker. Du kan også snu en av dine styrker til en svakhet. 

Fks. Du er flink til å takle ufine kunder, men du lar det gå litt for mye inn på deg. 

Hvorfor skal vi ansette nettopp deg? 

For å kunne svare godt på dette spørsmålet bør du sette deg inn i bedriften du søker jobb hos. Sjekk deres nettsider og sosiale medier, slik at du kan sette dine egne erfaringer og styrker opp mot ting i bedriftens historie eller fremtidige planer. 

Hvor ser du deg selv om fem og 10 år?

Det er et spørsmål det nesten ikke er mulig å svare feil så lenge du er ærlig, men det er viktig å vise et engasjement for personlig utvikling og fremtidige mål. 

Hvorfor vil du jobbe hos oss? 

Nå er det viktig at du drar sammenligninger mellom din egen CV og selskapets historie, mål og verdier. 

Hva forventer du å få i lønn? 

Kanskje det tøffeste spørsmålet du kan få i et jobbintervju, men det er ikke så vanskelig å svare på. Du kan for eksempel svare at “lønn er selvsagt viktig, men samtidig bare en del av det større bildet. Jeg ser fram til og motta et eventuelt tilbud, og vil forvente at det ligger rundt det som er vanlig i bransjen”