JobbPortalen.no
Det har reddet fremtiden min

– Jeg er så heldig å få lov til å være lærling hos Ronny fra sommeren-22 og vil da få fagbrev etter endt læretid i 2024. Jeg har funnet den beste arbeidsplassen og gleder meg til å dra på jobb hver eneste dag. Ronny er en helt fantastisk arbeidsgiver! Foto: Privat

Det har reddet fremtiden min

Tidligere i år intervjuet NorskByggebransje, Camilla Holst fra Tønsberg, som går i lære hos Engers Malerfirma. Om du drar kjensel på navnet kan det være fordi sjefen, Ronny Enger ble kåret til Norges Hyggeligste Maler i 2020!

Hvordan går det med deg i dag Camilla? 

-Jeg stortrives om mulig enda mer i dag enn jeg gjorde første gang vi snakket sammen. Jeg har virkelig funnet min plass i arbeidslivet. 

-Nå er jeg stort sett på store prosjekter som er planlagt å være ferdig før jul. Der jobber jeg sammen med min kollega Slawek, som er utrolig tålmodig og veldig flink til lære meg.

-Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag hadde det ikke vært for han. 

-Fikk flere positive tilbakemeldinger etter intervjuet med dere, spesielt fra mennesker som synes det var gøy at jeg turte å prøve noe helt nytt enn jeg hadde gjort tidligere.

-Alle er enige om at det trengs flere damer i bransjen, så min oppfordring er like klar nå som tideligere bli maler!  

– Jeg måtte avslutte videregående utdannelse da jeg fikk barn og det gjorde at jeg sto uten noen utdannelse.

Skjønnhet og velvære har alltid interessert meg. Jeg var heldig å få jobb i en neglsalong og etter ett år startet jeg opp min egen salong, forteller Camilla Holst (29) fra Tønsberg.

Da pandemien kom, ble det vanskelig å fortsette driften, og hun måtte legge ned. Camilla ble sykmeldt ett år på grunn av dette.

Hun har alltid vært veldig aktiv, har måtte klar seg mye alene og det har bidratt til at hun er vant med å prøve nye ting. Under perioden hun var sykmeldt, startet hun med å snekre møbler - alt fra hundebur til stor utesofa.

– Det var da interessen for å skape noe annet enn negler og fine bryn startet. Etter ett år med sykemelding, ble jeg kontaktet av NAV og bedt om å fortelle om meg selv og mine interesser.

Bransjeprat med Camilla Holst

– Denne muligheten for utdannelse var en gullbillett for meg! Det har reddet fremtiden min og det er en enorm trygghet å vite at det er en utdannelse som vil sikre meg jobb. Foto: Privat

-Da sykemeldingen gikk ut i august 2021, fikk jeg tilbud om et nytt utdanningsløp som de skulle starte og som het fleksibel fagopplæring Overflateteknikk for voksne ved Thor Heyerdahl videregående skole, forteller Camilla.

– Dette skulle være VG1 og VG2 komprimert på ett år, hvor vi så skulle ut som vanlig lærling i 2 år. Dette hørtes utrolig spennende ut. Jeg hadde jo lakket negler i mange år, så nå skulle jeg jo bare ha litt større flater å male på. Det viste seg raskt å være noe jeg elsket, legger hun til med et smil.

Utdannelsen passer Camilla godt: Hun påpeker at hun aldri har vært skoleflink, og ikke fått særlig bra karakterer. Utdannelsen hun tar nå, er stort sett bare praktisk.

Det synes hun er fantastisk, og noe som gir stor mestringsfølelse.

– Jeg håper dette er noe NAV og fylkeskommunen satser videre på også. Vi er på skolen mandag og tirsdag og ute i bedrift onsdag, torsdag og fredag. Da er jeg så heldig å få være hos Engers Malerfirma.

– I klassen er vi 14 elever, men jeg er alene hos Engers de dagene vi er i praksis. Jeg stortrives både i klassen og hos Engers. Hos Ronny får jeg prøvd meg i alt, og han gir meg stor tillit til at jeg kan mestre det jeg prøver - noe som er en fantastisk følelse!

Det beste er å kunne se forskjeller: Steg få steg få være med på hele prosessen fra start til slutt, og
se hvor fint resultatet blir.

Bransjeprat - Det reddet fremtiden min

Jeg hadde jo lakket negler i mange år, så nå skulle jeg jo bare ha litt større flater å male på. Det viste seg raskt å være noe jeg elsket, legger hun til med et smil. Foto: Privat

– Jeg elsker å være kreativ og det får jeg virkelig anledning til å være i dette i dette yrket. Jeg stortrives med at ingen dager er like, og jeg får treffe så mange nye mennesker - enten det er kunder eller andre fra samme bransje.

-Det er så godt å få jobbe fysisk og være sliten i kroppen på en deilig måte når jeg kommer hjem.

– Jeg er så heldig å få lov til å være lærling hos Ronny fra sommeren-22, og vil da få fagbrev etter endt læretid i 2024. Dette ser jeg veldig frem til. Jeg har funnet den beste arbeidsplassen, og gleder meg til å dra på jobb hver eneste dag. Ronny er nemlig en helt fantastisk arbeidsgiver!

Drømmen er å ta Mesterbrevet en dag, men nå håper hun aller mest å få mange fine år i Engers malerfirma.

– Denne muligheten for utdannelse var en gullbillett for meg! Det har reddet fremtiden min og det er en enorm trygghet å vite at det er en utdannelse som vil sikre meg jobb.

-Jeg er enormt takknemlig for muligheten Ronny har gitt meg, sier Camilla fornøyd, og har tre råd å komme med til unge som vurderer å gjøre det samme som henne:

-Dette er en utdannelse du alltid vil komme til å få bruk for, siden alle firmaer trenger folk - spesielt malere.
Å ha pairer å kunne vise frem er viktig i dagens samfunn. Dette er et utrolig gøy og veldig givende yrke.