JobbPortalen.no

Gode råd til deg som søker sommerjobb

Tag CloudArchive

Sommeren står for dør og mange tusen unge er på utkikk etter en jobb som kan sikre dem litt ekstra inntekt mellom studiene.

Sommeren står for dør og mange tusen unge er på utkikk etter en jobb som kan sikre dem litt ekstra inntekt mellom studiene. Antall bedrifter som er avhengig av sommerhjelp er mange og flere av dem starter jobben med å ansette sommerarbeidere allerede høsten året før. 

Hvorfor så tidlig? Fordi det er mange viktige stillinger som skal fylles og de vil sikre seg de beste kandidatene. Det er nemlig ikke slik at det bare er stillinger i butikker, kiosker, lager og kommunens park- og veiavdeling som skal fylles. Stillinger som dette krever ofte lite til ingen erfaring, men det er heller ingen mangel på bedrifter som trenger langt mer ekspertise og dermed trenger lengre tid på å se over CV-er og gjennomføre jobbintervjuer.

Har du ikke en CV som ser profesjonell ut allerede? Da kan du finne det her på cv-malen.

Hva er du god til? 
Det første du bør tenke på før du leter etter en sommerjobb, er hva er du god til og hva du ønsker å gjøre? Nå er det ikke slik at du kan velge og vrake i sommerjobber, men det kan være lurt å spille på dine sterke sider i jakten på jobb. Er du student og som er kommet til andre året, kan det være lurt å kontakte bedrifter som du kan komme til å søke jobb hos etter endt utdannelse. 

Ikke bare vil deg gi deg viktig erfaring, men det vil være et pluss for bedriften å få inn noen med en viss grunnkunnskap. I tillegg gir det dem også muligheten til bli kjent med en potensiell fremtidig kollega. Om du skal utdanne deg til advokat eller snekker, er prinsippet det samme. Start med denne typen bedrifter som ligger din utdannelse nærmest. 

Start tidlig
Om du søker sommerjobb hos bedrifter som advokatkontor, bank, regnskapskontor eller IT-selskaper, er det helt klart å anbefale at du starter tidlig, gjerne på høsten året før. Selskap som dette vet tidlig hva behovet vil være neste sommer og de vil være helt avhengig av å ansette noen med en viss grunnkunnskap. 

Ikke gi opp
For stillinger hvor man ofte ikke trenger en spesiell utdannelse, er det viktigste du kan gjøre er å ikke gi opp. Det kan høres enkelt ut, men butikker, kiosker, lager, renholdsbedrifter og lignende bedrifter vet ofte ikke hvor stort behov de vil ha før sommeren nærmer seg. I tillegg vil de ha langt flere søkere som sender inn CV og søknadsbrev, i tillegg til alle de som går rundt og oppsøker dem direkte. 

Med dette i bakhodet er det helt avgjørende at du står på og ikke gir opp. Desto flere bedrifter du kontakter, desto større er muligheten for at du får et ja. Det skader ikke å starte så tidlig som mars eller april, for om du ikke får et ja med en gang gir det deg en unnskyldning for å ta kontakt igjen 4-6 uker senere. Du får med andre ord to muligheter til å gjøre et godt inntrykk og du viser at du virkelig vil ha en jobb. 

Start for deg selv
Ingen skal påstå at det er enkelt å starte sin egen bedrift og det er heller ikke mulig å gjøre i løpet av et par sommermåneder, men det finnes en rekke tjenester du kan tilby som ikke krever at du setter opp ditt eget selskap. Du kan for eksempel tjene gode summer på å tilby deg å sitte hundevakt for folk på ferie, utføre enkelt hagearbeid, dra hjem til folk og vaske huset eller polere bilen. Mulighetene er mange og det er bare fantasien som setter grenser. Om du trenger hjelp for å komme i gang kan du ta en titt på tjenester som Finn Småjobber eller Mojob.

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.