JobbPortalen.no

Slik får du ny jobb som senior

Tag CloudArchive

Slik får du ny jobb som senior

Vi har alle hørt uttrykket "De gamle er eldst" og det gjelder også i arbeidslivet. Det er ikke lengre slik at man ikke kan endre jobb eller karriere i voksen alder. Arbeidsgivere i dag har en rekke ulike behov og om du presenterte deg på riktig måte, er det ingen grunn til at de ikke vil vurdere også deg, selv om du er senior. 

Jobbjakt er en utfordring uansett om man er ung og nyutdannet, eller man er godt etablert med lang erfaring. Til tross for dette, vil det aller meste av gode råd man finner på nett være vinklet for å hjelpe unge, nyutdannede jobbsøkere. Mange tenker at man som erfaren senior alltid vil komme først i køen, men slik er det aldeles ikke. Ja, man har erfaring på sin side, men i mange tilfeller vil man ha alderen mot seg. For en arbeidsgivere vil det nesten alltid være et stort pluss å kunne ansette personer med erfaring som skjønner seg på jobben fra første stund.

Men bred erfaring kan også være en stort minus. Mange arbeidsgivere vil se erfaring som en ulempe, da det kan bety at arbeidssøker ikke vil tilpasse seg måten bedriften jobber på like l enkelt. Så hvordan kan du som senior fortsatt konkurrere med de yngre?

Vær ærlig om at du er senior
Det er mange ting man som jobbsøker må tenke over, både når man skriver CV og under jobbintervjuet, men det aller viktigste er at man er ærlig og viser selvinnsikt. Bommer du på disse to punktene, kan du skyte en lang pil etter ny jobb. Så, når du som senior skal søke ny jobb er det viktig at du er ærlig med både deg selv og arbeidsgiver. Ja, du er senior, men du har fortsatt mye å gi.

Din erfaring og brede kompetanse vil ofte tale for seg selv, men også din personlighet vil være avgjørende for arbeidsgiver. CV-en vil også for deg være inngangsbilletten til jobbintervjuet, akkurat som det er for de yngre søkerne. Du har dog en stor fordel i og med at du kan dokumentere kunnskap og erfaring. Husk å fokuser på den erfaringen og tidligere stillinger som er av interesse for den nye arbeidsgiveren. De er ikke på utkikk etter dine memoarer. De ønsker utelukkende å vite om du kan utføre jobben og passe inn på arbeidsplassen.

En CV skal kun fortelle arbeidsgiver om du har relevant erfaring og utdannelse. Søknadsbrevet, som du legger ved CV-en, skal fortelle mer om deg selv som person og hvorfor du anser deg selv som et naturlig valg til stillingen. Vær ærlig om at du er senior, men gjør det klart at du fortsatt har et brennende engasjement for jobben. Vis deg som en aktiv person i din beste alder, men ikke lyv. Husk at arbeidsgiver danner seg et bilde av deg  enge før du blir kalt inn til intervju, så ikke overselg deg selv.

Ikke skjul at du har hull i CV-en eller har mistet jobb
Mange seniorer bekymrer seg for å søke jobb på grunn av hull i CV-en, eller at man har mistet tidligere jobb grunnet nedbemanning/alder. Alt dette kan lett forklares og det betyr på ingen måte at du ikke kan tilby en ny arbeidsgiver nøyaktig hva de leter etter. Tenk på at CV og søknadsbrev skal vekke deres interesse, men ikke fortelle så mye at de tror de kjenner deg. Det er under jobbintervjuet at din erfaring fra arbeidslivet og livet generelt vil skinne. Så fortell dem akkurat nok til å pirre deres interesse.

Når du så får innkalling til intervju, må du gjøre deg kjent med bedriften først. Les deg opp på deres historie, produkter og målsettinger, slik at du kan spille din erfaring og målsettinger opp mot deres. Ikke glem at kunnskap er makt. Det gjelder bare å bruke sin kunnskap til egen fordel.

JobbPortalen samarbeider med CV-malen.no Med over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia hjelper de deg med tips, råd og konkrete maler slik at du kan skape en profesjonell CV og et personlig brev på få minutter.