JobbPortalen.no

9 Tips til større selvstendighet

- Guide fra motivere.no

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Denne artikkelen vil hjelpe deg med overgangen til å leve et selvstendig liv. Denne guiden er ikke ment å være omfattende, men heller å gi deg en pekepinne.

9 Tips til større selvstendighet

March 03, 2014 at 1:05 PM

Skap et støttenettverk
Du trenger folk til å være der for deg, være ærlig med deg og fortell hvordan du kan forbedre deg. Dette nettverket utover familiemedlemmer bør inkluderer minst en nær venn du stoler på. Når du bor for deg selv vil du møte mange hindringer du aldri tenkt på, og da vil du ønske at noen er der for å støtte og hjelpe deg.

Mestre dine svakheter
Vær klar over dine svakheter. Få en av dine nære venner til å fortelle deg hva de mener er dine største svakheter. Det er også godt å vite dine styrker, men det er dine svakheter som du trenger å arbeide med.

Lær å lage mat
Få noen til å lære deg hvordan du lager mat. Bruk nettsider som matprat.no for inspirasjon og guider til sunne retter.

Lær økonomisk kontroll
Få hjelp med å lage et budsjett basert på din økonomi. Spar penger til uforutsette utgifter og sørg for å betale regninger i tide.

Balanser timeplanen
Det er viktig å lære hvordan du får gjort flere ting på en dag. Du må være fleksibel og villig til å planlegge tid for aktiviteter, arbeid og det sosiale.

Få nye bekjente og venner
Kanskje du ikke liker å gå ut og møte folk. Kanskje du ble mobbet på skolen, men det er fortsatt viktig å møte folk og gå utenfor din komfortsone.

Bli selvsikker
Når du er på egen hånd vil foreldrene dine ikke lenger stå opp for deg. Å være selvsikker betyr ikke å slåss eller å ha negativ en holdning. Det betyr å stå opp for deg selv og ikke la folk trø over deg. 

Skap en sunn livsstil
Start med trening og prøv å spise sunt. Vedlikehold hygienen din.

Følg dine drømmer
Til syvende og sist når du ønsker noe må du selv arbeide for det. Få deg bestemte mål og jobb mot dem. 

Her på Jobbportalen liker vi mennesker som inspirerer, motiverer og bringer glede i hverdagen. Da vi fant wwwmotivere.no måtte vi ta kontakt med Øystein som gjerne deler av sin positivitet også på vår blogg. 
Takk Øystein! Tags: Profesjonell framgang
Category: DU- din største ressurs Inspirasjon

Kommentar?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.