JobbPortalen.no

I tvil om den nye jobben var riktig?

- Er dere obs på dette i deres bedrift?

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Du vet når du har bestemt deg for å flytte, eller har kjøpt den bilen – da kan man av og til kjenne på følelsen av at: Var dette riktig?

I tvil om den nye jobben var riktig?

February 23, 2015 at 9:18 AM

Hvis det blir umiddelbart blir kjempegøy i det nye nabolaget og huset er bare helt fantastisk, alt går så smidig, eller bilen er bare helt fantastisk – da kjenner  du: JA, dette var et riktig og et godt kjøp! Love it, beste bestemmelsen jeg noen gang har gjort og tvilen du engang hadde, bare fordamper bort.

Akkurat det samme gjelder når man bytter jobb. Du har selv sikkert byttet jobb noen ganger og kan kjenne igjen den følelsen.

Husk nå, hvis du jobber med å ansatte og ta imot nyansatte, denne følelsen gjelder dem også. Det er så lett å glemme, for vi er jo bare fornøyd at han/hun har bestemt seg å jobbe hos oss.

Et effektivt  orientering program for nyansatte gjenkjenner denne følelsen av å være i tvil og arbeider for å skape et dynamiske og motiverende arbeidsmiljø som fjerner den nyansattes tvil og bekymringer, og  gjør dem trygge på at de har tatt en riktig beslutning.

I realiteten er det ikke bare kundene våre vi konstant må selge til, de ansatte må også kontinuerlig bli solgt fordelene ved å fortsette i sin jobb og hvorfor de bør være med å vokse med selskapet, ellers vil de ble jaktet på og headhuntet til andre organisasjoner.

Jeg har skrevet et blogginlegg om hvordan “Onboarding Starter lenge før dag en”. Ta en titt på det og kommenter og del gjerne! Hva synes du om det? Er du enig?

Du kan også følge diskusjoner på min LinkedIn Gruppe. Bli medlem i dag og si din mening!
Powerhilse Trine:-)

Artikkelforfatter Trine Landøy en entusiastisk Onboarding nerd, som mener at menneske er den største verdien i hvilken som helst bedrift!  - Jeg ønsker å tilrettelegge, inspirere og gi konkrete verktøy til bedrifter for å få en mest mulig effektiv og innovativ bedrift.Tags: Arbeidsliv Tips og råd Arbeidsgiver
Category: DU- som leder Fra våre partnere Gjestebloggere Jobbsøker Ny jobb til høsten?

Tanker?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.