JobbPortalen.no

Iverksetter – drøm eller mareritt

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Det har gått en stund siden jeg sist skrev en blogg på Jobbportalen.
Tiden har bare løpt avsted, og ukene har vært booket opp av små og store arbeidsoppgaver. Spennende,krevende, nervepirrende, morsomme og utfordrende iverksetteroppgaver.

Iverksetter – drøm eller mareritt

April 27, 2015 at 5:49 PM

Det er snart tre år siden jeg sa opp mitt arbeide i kommunen, og vinket farvel til gode kollega,fast inntekt og pensjonsordning. Nå står jeg på egne ben som privatpraktiserende psykolog i Skagen, en liten by så langt nord i Danmark du kan komme.

Mitt kontor ligger tett på havet, og det har vært tid til å tenke kreative tanker. I det første året skrev jeg boken ”Fra Offline til Online”. Boken ble først utgitt i Norge, og i desember ble den utgitt i Danmark. Boken handler om internettbasert rådgivning og terapi. Det var viktig for meg å skrive boken. I flere år hadde jeg møtt mennesker i tekstbasert rådgivning og terapi på www.psykologonline.net, og i arbeidet med å forberede seg på, etablere og drive onlineklinikken fikk jeg erfaringer som andre behandlere kunne få glede av.

Det andre året spiret tanken om å utvikle en sikker og fortrolig videoplattform hvor privatpraktiserende psykologer og psykiatere kunne møte sine klienter. Det å bruke Skype eller Facetime er som kjent ikke plattformer for fortrolige samtaler. Begge bryter dessverremed loven om datasikkerhed og personvern.

www.psychcon.eu er derfor i dag en realitet, og jeg er både stolt og glad over å være med til å utvikle en tjeneste som behandler kan bruke, og som setter klientens datasikkerhet og fortrolighet i sentrum.

Drømmen er realisert. Hva så med marerittet? Det å være iverksetter er spennende, givende, arbeidskrevende og kan også medføre søvnløse netter, katastrofetanker, uro og motløshet.

Min iverksetterdrøm har blitt virkelighet. Virkelighet fordi jeg ikke har vært alene. Vi er syv personer, tre fra Norge og fire fra Danmark som gjør vårt ytterste for å levere en tjeneste som kan brukes til beste for mennesker som strir i livene sine.

Fordi jeg er ideutvikler og initiativtaker så føler jeg et særlig ansvar. Tenk om dette ikke går likevel? All den tid og penger vi har investert i tjenesten kan gå tabt og det er min skyld. Katastrofetankene står noen ganger i kø, og marerittet føles skremmende tett på.

Iverksettere skal være robuste og tåle å feile, lære av det og reise seg igjen. Reise seg som et aks i vinden. Iverksettere skal være utholdne, vedholdne og optimistiske. Iverksettere skal tro på det de gjør, brenne for det og bruke all den tid det tar. Iverksettere skal være ukuelige.

Det er det jeg leser når jeg søker i litteraturen. Er det riktig? Ja, det kan det være. Har jeg så det ”iverksettergen”. Nei, egentlig ikke. Jeg er kreativ, empatisk og god i dialoger med mennesker. Når det kommer til iverksetteri er jeg helt avhengig av å jobbe sammen med noen som har egenskaper jeg selv mangler. Jeg er ikke så vedholden og ukuelig som det kreves. Jeg behøver et felleskap for at gå fra idé til iverksettelse.

Jeg viste jeg ikke kunne være alene om PsychCon. I felleskap har vi derfor klart å komme langt på kort tid, og i felleskap vil vi løpende videreutvikle det vi alle brenner for – å møte klienten der klienten er, når han eller hun trenger noen å snakke med.

Er du en iverksetter? Er du i gang? Kan du gjenkjenne deg i det jeg skriver? Det kan selvfølgelig være annerledes for deg? Du er kanskje en av viljesterke og ukuelige menn eller kvinner med evnen til å reise seg som et aks i vinden?

Hvis du der i mot ikke føler deg spesielt robust, og kjenner at det å springe ut som iverksetter er for stor en munnfull. Betyr det så at du skal slippe drømmen? Nei, ikke nødvendigvis. I den forbindelse vil jeg gjerne dele 8 punkter som var viktige for meg, og hvem vet, kanskje blir punktene viktige for deg?

  • Full støtte fra familien
  • Startskapital på banken 
  • Finn ”mediverksettere”
  • Skap deg et godt nettverk
  • Bruk din kreativitet
  • Kom i flow
  • Kjenn deg selv og dine styrker
  • Evnen til å være i det som er

I dag er det mange ting som ikke lengere er en drøm. Jeg føler meg ydmyk og takknemmelig som har en praksis hvor jeg møter mennesker ansikt til ansikt i klinikken, på internettet, holder foredrag, kurs, sitter i et onlineutvalg, et onlinepanel, og tenker tanker med havet som nærmeste nabo, i den lille by Skagen helt nord i Danmark. Og, akkurat nå tenker jeg på deg og ønsker deg lykke til som iverksetter.

De beste hilsner fra KitTags: Arbeidspsykologi
Category: Gjestebloggere Karrierepsykologen

Tanker?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.