JobbPortalen.no

Kunsten å skrive en god jobbsøknad

- Hva skal du gjøre, og hva skal du ikke gjøre!

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Jobbsøknaden er for mange et utfordrende dokument, ikke minst fordi vi vet at det er her du legger grunnlaget for å bli lagt merke til. De fleste søkere til en jobb har rett kompetanse, derfor jobbsøknaden representerer det førsteinntrykk arbeidsgiveren får av deg. Du ønsker å skille deg ut!

Kunsten å skrive en god jobbsøknad

December 20, 2013 at 9:37 AM

Tenk på at det som kan skille deg fra andre søkere - med forutsetning om at kompetansen er lik - er din personlighet, dine mål og dine ambisjoner.

Legg tid og energi på jobbsøknaden, det forbedrer dine sjanser til drømmejobben!

  1. La søknaden være personlig - bruk ikke maller

  2. Tilpass søknaden til den stillingen du søker, til firma du vil jobbe for og bransjen du vil representere

  3. Fortell hvordan dine personlige egenskaper gjør deg bra for jobben og bedriften. Arbeidsgivere søker ofte spesifikke personlige egenskaper, men unngå å gjenta disse i din søknad - med mindre du forklarer akkurat hvorfor dette stemmer på deg.

  4. Gi et ærlig og troverdig bilde av deg, tenk helhetlig og fortell hva du kan bidra med til arbeidsplassen, stillingen, kolleger og kunder.

4 vanlige tabber i jobbsøknaden
Endel ting gjentar seg stadig - her er tips og råd til hva du ikke skal ha meg i jobbsøknaden

  1. Ikke gjenta det som står i din CV. Se framover, la arbeidsgiveren få informasjon om ditt potensiale istedenfor det som har vært... Fortell om de fordeler din bakgrunn og erfaring har for jobben du søker, mulighter, visjoner og mål for veien videre.

  2. Send ikke samme søknad til flere arbeidsgivere! Målsetningen med din søknad er å få komme til intervju, skal du være interessant for bedriften må du vise interesse for virksomheten du søker jobb hos. Vær konkret - hvorfor vil du ha denne jobben?

  3. Troverdighet. Om du vil fremstå som troverdig, må du fortelle om egenskaper, sterke sider eller målsetninger må du underbygge disse med forklaringer og eksempler. Ta med leseren på en reise, mal et tydelig bilde av hva de vil oppnå med deg på laget!

  4. Stavefeil, dårlig språk og formatering. Utseende skaper også et førsteinntrykk, skriv ikke for langt,

  5. Ta gjerne med et bilde - men absolutt ikke et partybilde eller fra ferien i Tyrkia. Sørg for at det er et profesjonellt bilde som inngir tillit.

Det er kritisk viktig, både for arbeidsgiver og arbeidstaker at man lykkes i å få rett person på rett plass. Kompetanse og utdanning i all ære, det er vel så viktig (om ikke viktigere) at din personlighet, ditt engasjement og din innsats for bedriften og kolleger passer på arbeidsplassen.

Ville du ansatt deg selv, basert på din jobbsøknad?

//JobbPortalen.no 


Tags: Jobbsøker Jobbsøknad
Category: DU- din største ressurs Jobbsøker

Kommentar?

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.