JobbPortalen.no

Hva med konsekvensene?

- Er det gjennomtenkt å jukse på sin CV og resumé?

Kategorier


Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Hva med konsekvensene?

May 04, 2012 at 1:01 PM

Jeg kjenner at min nordnorske lynne stiger til overflaten når jeg - nok en gang - leser om mennesker som har sikret seg toppjobber gjennom å jukse på sitt CV.

Jo - jeg vet at de aller fleste av oss finpusser vårt resumé før vi søker en jobb. Finpuss for meg er å dra fram de erfaringer og den kompetanse som er mest relevant for akkurat den stillingen du søker. Det er smart - en gjennomtenkt CV og jobbsøknad bidrar til det faktiske førsteinntrykk en potensiell arbeidsgiver får av deg.

Det går dog en klar grense mellom å manipulere fakta og skape fiksjon! Det må være fullstendig uakseptabelt å lyve på seg utdannelse, kurs, titler og erfaringer du ikke har!! Alle andre satt til side (i tillegg til normal høflighet og ærlighet) - hvordan klarer man leve med risken for å bli oppdaget? Konsekvensen er å kjøre hele sin karriere, sitt omdømme og profesjonelle rykte i grøfta. På sikt blir du tatt!

Det er forstemmende. at så mange menneskerforbauses over ærlighet,. men så få over løgn og bedrag.” Noel Coward.

Hva med konsekvensene?
Du må kunne svare for deg ved et evt intervju. Nøling, fomling og kroppsspråk avslører deg for en dyktig og erfaren rekrutterer. Kanskje kommer du gjennom nåløyet og får jobben. Så hva med arbeidsdagen? Skal du manipulere dine kolleger til å gjøre hele eller deler av jobben for deg? Hva med kundene? Hva gjør risikoen for å bli oppdaget med selvfølelsen, og din egen hverdag?

Jeg skulle ønske vi hadde kommet lengre. Noen av våre største helter og gründere (Zuckerberg, Gates, Jobs m.fl) har ikke fancy utdannelser såvidt meg bekjent. Så hva gjør at noen våger følge sin samvittighet og egen dømmekraft, fremfor å velge kortsiktige løsninger som garantert vil skape større problemer lengre fram? Vet vi egentlig hvor utbredt dette er i Norge? 

Dersom du vurderer å "pynte" på ditt resumé - vær så snill å tenk deg om to ganger. Har du ikke rett kvalifikasjoner for jobben vil du bli avslørt - før eller senere. Er det verdt konsekvensene?

//EllenTags: Arbeidsliv Jobb CV Jobbsøknad
Category: Ellens hjørne

Hva mener du?

Posted by iqomirsolciub on
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Buy Amoxicillin Online Without Prescription Amoxicillin 500mg cjm.bbvd.jobbportalen.no.evo.vt http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Posted by ocuhuwiwepe on
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin Amoxicillin grs.slja.jobbportalen.no.npf.wk http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Posted by akeraorziwii on
http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg nca.aqpe.jobbportalen.no.yfu.cf http://mewkid.net/when-is-xuxlya/
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.