JobbPortalen.no

Har du en drøm?

En drøm om å skifte jobbe, starte opp som selvstendig eller rett og slett arbeide noe mindre?

Tag CloudArkiv

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

Er det godt å være tilbake på jobben? Er batteriene oppladet etter en herlig sommerferie med strålende sol og uforglemmelige opplevelser? Eller er du fyldt med vemod og triste tanker? Et år til neste sommerferie – holder du tanken ut?

Har du en drøm?

August 12, 2013 at 2:34 PM

De fleste av oss er tilpasningsdyktige, og etter en ukes tid på jobben er vi som oftest tilbake i de vante rutiner, og sommeren er nærmest glemt. Eller? Sommerferien har kanskje vært en god anledning til å finne ut om du nå er der i livet du gjerne vil være?

Oppdaget du kanskje en drøm om å skifte jobbe, starte opp som selvstendig eller rett og slett arbeide noe mindre? 

Endringer kan være skremmende, enten det er organisasjonsendringer eller endringer i det private liv. Floskelen ”jeg vet hva jeg har, men ikke hva jeg får” har kanskje større gyldighet enn vi går rundt og tror? Jeg var selv med i omfattende organisasjonsendring. Tre kommuner skulle legges sammen til en storkommune. Det bød på uttallige utfordringer over mange år. Spennende, ikke minst fordi jeg var med i prosessen, men også irriterende når ”gode gamle” måter å gjøre arbeidet på ble kastet på porten til fordel for nye arbeidsmetodikker. Det betyr ikke at jeg har vanskelig med nye måter å gjøre tingene på. Endringer skal til, men det er forkjell på endringer, og er de ikke i samsvar med med brukerens behov eller forskning på området, så står jeg av.

Parallelt med endringsprosessene vokste det derfor en entreprenør i min mave. Det skulle likevel ta fem år år før jeg ble klar til å etablere min egen klinikk. Fem år før jeg våget å kaste meg ut i en hverdag uten lønnsgaranti, pensjonsoppsparing og sykeforsikring. 

Her sitter jeg ti måneder etter spranget og smiler. Det går godt. Det går over all forventning. Uroen i maven har lagt seg, arbeidsgleden er stor og hver uke fylles med spennende og meningsfylte oppgaver. Og, ikke minst, jeg kan selv velge metoder og styre min egen kalender. Det er Ikke fordi jeg arbeider mindre, nærmeste mere enn før, men jeg kan selv velge om jeg skal møte opp på klinikken kl. 8.00 eller 10.00, eller gå klokken 14.00 eller 18.00. Det er frihet for meg.

Det å glede seg til å gå på arbeide og begeistret ta fatt på dagens oppgaver handler for meg om at oppgavene og løsningene av oppgavene oppleves som meningsfylte og at jeg har muligheten til å arbeide på måter der er i samsvar med mine holdninger og verdier. Det å selv kunne bestemme hvordan jeg skal løse oppgaven betyr mye. Det å føle seg diktert til å arbeide på en måte som ikke er i samsvar med egen kompetanse, erfaring, etikk og moral kan stjele arbeidsgleden. Sånn var det for meg.

Jeg er takknemmelig over at jeg fant motet som skulle til, og grep mulighetene som lå der. Drømmen var den som bar det hele, og jeg tror, uten å være helt bevisst om prosessen, at de valg jeg tok gjennom fem år var valg som hver dag førte frem til at drømmen ble virkelighet.

Har du en drøm?

De beste hilsner fra psykolog Kit Lisbeth JensenTags: Jobbsøker Arbeidsglede
Category: Gjestebloggere Inspirasjon Karrierepsykologen Ny jobb til høsten?

Please add a comment

You must be logged in to leave a reply. Login »